Gevoelige huid

Sothys SPA

Het mineraalwater van Spa was in vroegere tijden al beroemd. Van heinde en verre kwamen welgestelden naar het stadje Spa om de heilzame werking van het water te ondergaan. Niet alleen het drinken van het mineraalwater werd populair, ook het kuren erin nam een vlucht. Bekende namen als Tsaar Peter de Grote, Victor Hugo, Casanova en de Belgische koningin Marie-Henriette was geregeld in Spa te gast. Het woord Spa is overigens afgeleid van het Latijnse 'spargere', dat opwellen betekent.

Het mineraalwater van Spa heeft een unieke, zuivere en constante samenstelling die te danken is aan de bijzondere ligging van het Spa-bekken, een beschermd natuurgebied in het hart van de Belgische Ardennen, in de Venen. Dit gebied wordt al sinds het einde van de 18e eeuw beschermd en Spa heeft de beschermingszone inmiddels uitgebreid tot ruim 13.000 hectare (130 km2). In het gebied komt geen industrie voor en er zijn speciale maatregelen getroffen zodat de bodem niet vervuild wordt. Het beschermde natuurgebied waarbinnen alle Spa-bronnen vallen, is een van de grootste beschermde gebieden van Europa. Het regenwater wordt gefilterd door een rijke veenlaag en sijpelt vervolgens door de 500 miljoen jaar oude rotsen. De harde gesteenten zijn niet poreus en arm aan mineralen. Daardoor filteren ze het water zonder mineralen zouten af te geven. In totaal kan het tot wel 50 jaar duren voordat het water de bronnen bereikt.

Water en water

In een glas lijken alle soorten water op elkaar. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen leidingwater, bronwater en natuurlijk mineraalwater als het gaat om oorsprong, zuiverheid en samenstelling:

Leidingwater

Leidingwater kan afkomstig zijn uit verschillende bronnen: oppervlaktewater (meren, riveieren, etc) en ook uit grondwater. Filtering en behandeling is altijd vereist om water veilig te maken voor consumptie.

Bronwater

Bronwater is onbewerkt water afkomstig uit een erkende, onderaardse bron. In tegenstelling tot mineraalwater hoeft bronwater niet verplicht te beschikken over een constante minerale samenstelling; deze kan dus schommelen.

Natuurljk mineraalwaterSpa en mineraalwater

Natuurlijke mineraalwater is water dat direct uit de natuur afkomstig is en wordt gewonnen uit diepliggende, ondergrondse bronnen. Het bevat, zoals de naam al zegt, van nature aanwezige mineralen. Natuurlijk mineraalwater wordt niet behandeld. Dat hoeft ook niet omdat het 100% natuurzuiver is.

 

Natuurlijk mineraalwater...

 • is 100% natuurzuiver
 • ontspringt in een bron die beschermd wordt tegen elk risico op vervuiling
 • wordt gebotteld aan de bron om de unieke zuiverheid te bewaren
 • ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling
 • heeft een constante samenstelling

Het unieke mineraalwater van Spa Reine is een uiterst zuiver mineraalwater. De bron ontspringt op een hoogte van boven 440 meter. Het water maakt een ondergrondse reis van zo'n twee tot drie jaar en wordt gedurende die tijd constant gefilterd door mineraalarme rotsen. Dankzij deze natuurlijke filter is Spa Reine uiterst mineraarm. Met een droogrest van 33mg/liter is het één van de laagst gemineraliseerde waters van Europa! dankzij deze bijzondere samenstelling..

.. kan jong en oud, de hele dag door, onbeperkt genieten van het mineraallwater;

.. past het binnen een zoutarm dieet. Het natriumgehalte is namelijk heel laag;

.. is Spa Reine geschikt voor de bereiding van babyvoeding.

Eau Thermale Spa van Sothys

De nieuwe lijn van Sothys is uniek en effectief voor de gevoelige huid. De professionele behandeling wordt gecombineerd met 5 thuisproducten. De producten zijn gunstig geprijsd.

De gevoelige huid kent twee types, de van nature gevoelige huid (genetisch bepaald) en de tijdelijk gevoelige huid (ontstaan door uitzonderlijke externe factoren).

Het unieke aan de samenstelling van Eau Thermale Spa een bron van natuurlijk mineraalwater Marie-Henriette is toegevoegd. Het filtratieproces van dit natuurlijke mineraalwater, zuiverder dan bronwater, heeft dus 50 jaar nodig om gefilterd te worden tot deze zuiverste vorm. De microbiologische kwaliteit van dit water is perfect, waardoor dit een positief effect heeft op de gezondheid. dit is erkend door de Superior Health Council.

Hoe werkt dit ingrediënt? Het draagt bij aan de blokkering van de epidermische receptoren. Deze zijn verantwoordelijk voor het gevoel van pijn en jeuk op het huidoppervlak. Door de blokkade van deze receptoren komt de huid weer in balans.Een gevoelige huid vraagt immers om bescherming, kalmering en een goede balans.

MILA D'OPIZ SENSITIVE

Al decennia lang bewijzen ingrediënten zoals Aloë Vera, Kamille, Salie en Panthenol de huid te verzachten en de tendens naar irritaties te verminderen. Nieuwe actieve ingrediënten zoals Blaasjeskruid plus tal van andere kostbare ingrediënten, verzorgen, voeden en hydrateren de huid. De lichte textuur mengt zich met de huid zonder deze te benadrukken.


De Mila Sensitive producten zijn geschikt voor elk huidtype maar zijn wel speciaal ontwikkeld voor de jonge, normale en gevoelige huid. Tieners, verlangen naar geschikte beautybehandelingen welke efficiënt en betaalbaar zijn.
Effectieve, ongecompliceerde, natuurlijke huidverzorging voor de jonge en normale huid. Ook de gevoelige huid met neiging tot allergie profiteert van de zacht stimulerende activiteit van plantenextracten. De fijne samenstellingen ontplooien zich overeenkomstig de behoeftes van de huid. Het intelligente verzorgingssysteem van Mila Sensitive biedt de huid pure natuurlijke schoonheid.

“biedt de huid pure natuurlijke schoonheid” 

BERNARD CASSIÈRE MUESLI NUTRI -SENSITIVE CARE:

De Nutri-Sensibilité-serie met muesli van Bernard cassière

kalmeert de huid en bevat probiotica om de balans te herstellen. De toegevoegde honing komt uit onze bijenkorven uit de Corrèze. Honing heeft een voedende werking.
De muesli serie bestaat uit zes producten:

 • Crème riche façon cold cream
 • Crème apaisante quotidienne
 • Masque apaisant texture skyr
 • Sérum SOS rougeurs
 • Crème mains nutri-protectrice
 • Baume à lèvres nourrissant au miel
Pagina 1 van 10
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »