Droge Huid

 

Een droge huid is iets anders dan een vochtarme huid!
Het voelt misschien hetzelfde, maar de oorzaken en dus ook de aanpak ervan is verschillend. In onze webshop vind u de juiste producten die u kunnen ondersteunen bij het verkrijgen en behouden van een mooie en gezonde huid wanneer u een droge huid heeft.


Een Droge Huid

Een droge huid betekent dat de talgklieren (dus ook de poriën) klein zijn waardoor een tekort aan vetten ontstaat.
Deze huid heeft dus ook het hele jaar door voedende producten op oliebasis nodig.
Producten met een romiger, vollere structuur helpen om uw droge huid te verbeteren.
Karite boter, shea butter cream , jojoba, rijstzetmeel, nutri omega complexen etc. worden vaak als werkstoffen gebruikt.

Een Vochtarme Huid 

Een vochtarme huid (gedehydrateerde), betekent dat deze een tekort heeft aan vocht in de huidcel.
Maar deze huid kan tegelijk droog of vet aanvoelen.
Afhankelijk van verschillende factoren heeft de droge huid hydraterende producten nodig. 
Producten die ook voorkomen dat de huid vocht verliest. 

Waarom is mijn huid te droog? 

Het verdampen van vocht door de huid is heel precies geregeld. Wanneer de huidvetten in de huid minder worden dan laat de huid makkelijker vocht door en daardoor is de juiste balans van de vochthuishouding van de huid niet meer aanwezig en wordt de huid droog. De droge huid wordt hierdoor rood en schilferend. Bovendien komen er kleine kloofjes in de droge huid.

Hoe ontstaat een droge huid? 

Iedere persoon is verschillend en er is dan ook geen standaard regel waarom iemand een droge huid krijgt. De ene persoon zal ook sneller een droge huid krijgen dan de ander. Maar generiek zijn er wel een aantal zaken die er voor zorgen dat een droge huid een grotere kans heeft om te ontstaan.

Wanneer je de huid regelmatig met zeep wast wordt de huid weliswaar schoon, maar tegelijkertijd ook letterlijk ‘ontvet’: de huidvetten worden weggespoeld. Hierdoor kan het vocht in de huid makkelijker verdampen. Veel wassen met water en zeep veroorzaakt dus een droge huid.
Mensen die in het dagelijks leven veel met water, zeep en reinigingsmiddelen werken hebben dus ook een verhoogd risico op droge huid, vooral aan de handen.
Bij sommige beroepen bestaat een aanzienlijk risico op uitdroging van de huid. Bijvoorbeeld omdat beroepshalve de handen veel gewassen moeten worden of door direct contact met stoffen die de huidvetten kunnen oplossen.
In de koude seizoenen verliest de huid ook vocht door bijvoorbeeld de verwarming die hoger staat, die het klimaat binnenshuis al droger maakt. Allemaal redenen die een droge huid veroorzaken.
Ook voeding is een factor, koffie en alcohol onttrekt vocht uit het lichaam.
Vaak bevatten de producten werkstoffen die de ceramidelaag ( "cementlaagje "tussen de huidcellen hersteld in en intact houdt en bevatten deze producten elementen zoals hyaluronzuur, Aloë vera, thermaal SPA water, Tripeptide en extract van
Ophiopogon (rijk aan fructosanes).

Dag- en Nachtcrèmes tegen een droge huid

In onze online webshop vind u de beste producten tegen een droge huid en vochtarme huid. Bestel eenvoudig en zie hoe uw droge huid veranderd in een gezonde en mooie huid.

HYDRO BOOST VAN MILA D'OPIZ

Sinds meer dan 70 jaar heeft het labo-ratorium van Mila d’Opiz zich toegewijd aan huidverzorging op het hoogste niveau.
Hydro Boost biedt u een verzorgingslijn, die speciaal werd ontwikkeld voor de vochtarme huid. Door een tekort aan huideigen vetsubstantie en vocht droogt de huid uit en wordt ruw en schilferachtig. Dit maakt de huid vatbaarder voor externe irritaties van buitenaf.
Hydro Boost is een innovatieve verzorgings-lijn die de huid voorziet van actieve vocht-reserves en de beschermingsbarrière on-dersteunt gedurende het herstel.
Hydro Boost verhindert door haar extra bescherming vochtverlies door de huid (TEWL), waardoor het vochtvasthoudend vermogen wordt geoptimaliseerd. Spe-ciaal verzorgende en hydraterende ingre-diënten dringen in de diepere huidlagen en worden daar gedurende verschillende uren opgeslagen. De huid ziet er zichtbaar frisser uit en voelt zijdezacht aan.
Hydro Boost is de ideale oplossing om iedere normale huid in een topconditie te houden en de vochtarme of slecht beschermde huid te herstellen.

“De ideale verzorgingslijn om de droge huid te herstellen”

Pagina 1 van 6
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »