Verzorging van gezicht, ogen en lichaam


Om te weten hoe je het beste je huid dagelijks kan verzorgen is het belangrijk te weten wat voor huidtype je hebt en wat de huid nu eigenlijk precies voor je doet. Omdat wij in onze "moderne" maatschappij onze huid continu blootstellen aan schadelijke stoffen moeten we onze huid ondersteunen om deze zo goed mogelijk te laten functioneren. Dagelijkse verzorging is daarom een absolute must.

Wat het beste is voor jouw huid en hoe je deze het beste dagelijks kan verzorgen lees je hier verder bij de verschillende categorieën.


De huid is een orgaan en wel een van de grootste organen van je hele lichaam. Bij een volwassen persoon is de huid bijna 2 m2 groot en weegt gemiddeld 7 kilo.
De huid heeft een beschermende werking tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De huid werkt als een soort schild tegen zonlicht, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels. De huid heeft een barrièrefunctie.
Ook zorgt de huid voor een belangrijke deel de regulatie van de temperatuur van ons lichaam en stuurt het signalen van pijn, warmte en kou naar het centraal zenuwstelsel.

Het belangrijkste onderdeel van de huid in het kader van de barrièrefunctie is de hoornlaag of stratum corneum. Deze laag wordt voortdurend vernieuwd en zo nodig hersteld vanuit de opperhuid (epidermis). Dit gebeurt doordat huidcellen, die aan de basis van de opperhuid voortdurend worden aangemaakt en beetje bij beetje opschuiven naar de oppervlakte. Naarmate de cellen dichter bij de oppervlakte van de huid komen veranderen zij steeds meer in hoorncellen. Deze hoorncellen zijn omgeven door een envelop van huidvetten: dit zijn vetzuren, cholesterol en ceramiden. Deze huidvetten zijn als het ware het ‘cement’ tussen de hoorncellen.

Omdat wij in onze "moderne" maatschappij onze huid continu blootstellen aan schadelijke stoffen moeten we onze huid ondersteunen om deze zo goed mogelijk te laten functioneren.
Wat het beste is voor jouw huid lees je hier verder bij de verschillende categorieën.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »